• 0سبد خرید
مرکز طراحی و مهندسی معکوس (ایلیا 3D)
  • خانه
  • خدمات و سفارشات
    • طراحی سه بعدی و تحلیل نرم افزاری
    • خدمات اسکن سه بعدی
    • خدمات پرینت سه بعدی
    • خدمات ریخته گری
    • محصولات فناورانه شرکت
    • تزریق پلاستیک از آشنایی تا طراحی قالب
  • دوره های آموزشی
  • مقالات
  • همکاری با ما
    • همکاری مدرسین
    • همکاری طراحان و صنعتگران
  • حساب کاربری
  • جستجو
  • منو منو

    دوره سالیدورک مقدماتی

    مکان شما: صفحه اصلی1 / دوره های آموزشی2 / دسته‌بندی نشده3 / دوره سالیدورک مقدماتی
    قبليبعدي

    دوره سالیدورک مقدماتی

    معرفی نرم افزار

    در دوره سالیدورک مقدماتی اولین گام؛ یادگیری اصولی نرم افزار سالیدورک می باشد.در این دوره مخاطب با محیط های اصلی و پرکاربرد صنعتی نرم افزار سالیدورک آشنا می شود . نرم افزار solidworks امکانات و ابزارهای زیادی برای کارهایی مانند مدل سازی و عملیات ورق کاری، جوش­کاری، ریخته گری، قالب سازی، تزریق پلاستیک، جوش دادن قطعات و همچنین تحلیل تنش و مدلسازی رفتار و مقاومت قطعه تحت بارگذاری های گوناگون را دارا می باشد.

    سالیدورک

    دوره های آموزش سالیدورک

    در این مرکز دوره های آموزش متنوع و کاربردی در صنعت و مهندسی برگزار می شود. دوره های  سالیدورک در این مرکز نیز توسط اساتید مجرب و فعال در صنعت کشور انجام می شود. به صورت دو دوره مجزا دوره سالیدورک مقدماتی و سالیدورک پیشرفته آموزش داده می شود. در ادامه توضیح مختصر و مفیدی از مباحث دوره مقدماتی و آشنایی با نرم افزار ارائه شده است. 

    سر فصل دوره سالیدورک

    1. معرفی نرم افزار سالیدورک
    2. طراحی و ویرایش مدل های دو بعدی در محیط Sketch نرم افزار سالیدورک
    3. تبدیل طرح دو بعدی به مدل سه بعدی و ویرایش در محیط Feature نرم افزار سالیدورک
    4. ایجاد مجموعه مونتاژی در محیط Assembly نرم افزار سالیدورک
    5. انواع قیدهای Advanced , Standard و Mechanical  در محیط Assembly نرم افزار سالیدورک

    سالیدورک مقدماتی 

    دوره کاملا علمی در صنعت

    وقت طلایی رو از دست ندید و بهترین استفاده رو ازش ببرین

    #کیفیت_اتفاقی_نیست

    توضیحاتی کوتاه صوتی درمورد دوره #سالید_مقدماتی  توسط مدرس این دوره:↓

    https://ut-redc.com/wp-content/uploads/2018/12/سالیدمقدماتی.m4a

    مخاطبین دوره سالیدورک


    دوره سالیدورک مقدماتی می تواند برای کلیه دانشجویان فنی مهندسی در زیر شاخه های رشته مکانیک، نفت، طراحی خودرو، طراحی صنعتی و رشته مهندسی صنایع و رشته مهندسی پزشکی گرایش بیومکانیک و …… و هم چنین  افراد شاغل در شرکت هایی که در حوزه تولید قطعات خودرو و طراحی قطعات، ابزار و ماشین آلات فعال هستند بسیار مفید باشد.

    سالیدورک

    پیش نیاز آموزش سالیدورک

    پیشنهاد می شود به منظور بهره گیری بیشتر از این نرم افزار و طراحی مدل هایی که قابل تولید باشند، دانش پژوهان و مخاطبین دوره با روش های تولید و محدودیت های تولید قطعات آشنا باشند. 

    نکاتی که قبل از طراحی می بایست رعایت کنید

    – تولید قطعه: توجه به این نکته الزامی می باشد. که شما با چه روشی می خواهید قطعه ای که طراحی کرده اید را تولید کنید. اگر می خواهید با قالب تولید شود باید شیب ها و محدودیت های قالب را در نظر بگیرید. برای آشنایی بیشتر با قالب سازی و شرکت در دوره می توانید اینجا کلیک کنید. اگر می خواهید از روش ورق کاری استفاده کنید باید به تلورانس ها و شعاع های انحنا دقت کنید. برای آشنایی بیشتر با ورق کاری در CATIA و ثبت نام در دوره اینجا کلیک کنید. در صورتی که می خواهید با روش های ماشین کاری و CNC قطعه را تولید کنید باید به محدودیت های دستگاه مورد استفاده و همچنین جنس قطعه و ابزار توجه داشته باشید. برای آشنایی با CNC می توانید اینجا کلیک و در دوره های CNC ثبت نام و شرکت کنید.

    – درخت طراحی:

    لازم است طراحی به ساده ترین و بهینه ترین شکل ممکن انجام شود. درخت طراحی و مراحل طراحی یک قطعه می تواند نشان دهد که طراحی آن چقدر پیچیده یا ساده بوده است. برای مثال در قطعاتی که تقارن و یا تکرار وجود دارد استفاده از قید های تقارن و الگوهای تکرار شونده می تواند طراحی را ساده کند. هر چه طراحی ساده تر باشد، تغییر و اصلاح آن نیز راحت تر و ساده تر است.

    قبليبعدي
    درخت طراحی

    – منتاژ قطعات:

    در طراحی لازم است، قطعات طوری طراحی شوند که به توان آن ها را با روش های راحت تر و با توجه به کاربری دستگاه به یکدیگر متصل کرد. اتصالات می تواند به صورت اتصالات موقت مانند پیچ و یا دائم مانند چسب و جوش استفاده کرد. اتصالات دیگری مانند لولا ها و مفصل های یونیوسال بیشتر در ماکنیزم ها کاربرد دارند. برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره طراحی مکانیزم ها و ثبت نام در دوره می توانید اینجا کلیک کنید

    آشنایی با نرم افزار سالیدورک

    نرم افزار سالیدورک دارای سه بخش اصلی می باشد. قسمت مدل سازی یا Part. قسمت منتاژ یا Assembly و قسمت نقشه کشی یا Drawing. هر یک از این قسمت ها دارای ویژگی و قسمت های خاص خود است که به ترتیب توضیح داده می شود. اما به طور کلی ابتدا قسمت ها و اجزاء مختلف یک طرح مدل می شوند و سپس در قسمت منتاژ به یکدیگر متصل شده و مدل تکمیل می شود. در صورتی که طرح ایجاد شده نیاز به اصلاح داشته باشد می توان هر یک از قسمت ها و یا نحوه اتصال و قرار گیری آن ها را با توجه به روند طراحی اصلاح کرد. در نهایت با استفاده از قسمت Drawing نقشه قطعات و کل سیستم ایجاد شده و برای ساخت و یا بایگانی ذخیره می شوند.

     مدل سازی یا Part

    پس از آن که مهندس طرح را در ذهن خود طراحی کرد، لازم است به صورت یک مدل آن را ایجاد کند تا مراحل بعدی طراحی و ساخت انجام شود. بدین ترتیب طراحی و مدل سازی اولین مرحله از ساخت و خلق یک محصول می باشد. در قسمت Part طراح می تواند تنوع وسیعی از اشکال هندسی را ایجاد کند.

    طراحی مدل دو بعدی یا همان Sketch

    به منظور ایجاد یک مدل اولین مرحله ایجاد یک Sketch می باشد. ابتدا Sketch ایجاد می شود و سپس با استفاده از آن می توان با استفاده از Feature های موجود مدل سه بعدی مورد نظر را ایجاد کرد.

    Sketch یک پروفیل دو بعدی و یا سطح مقطع قسمتی از مدل می باشد که توسط طراح بر روی یک صفحه و یا یک سطح ایجاد می شود. البته در بعضی موارد از Sketch های سه بعدی نیز استفاده می شود. راه های بسیار متفاوتی برای ایجاد Sketch می باشد، اما در تمام آن ها موارد زیر وجود دارد.

    مبدا یا Origin

    در بسیاری از موارد طراحی از مبدا مختصات شروع می شود زیرا مانند یک تکیه گاه برای طراحی عمل می کند. در بسیاری موارد دیگر از Centerline استفاده می شود. در شکل مقابل برای ایجاد عمل Revolve از Centerline استفاده شده است. علاوه بر این استفاده از Centerline می تواند در مواردی که طرح دارای تقارن است استفاده گردد.

    صفحه یا Planes

    به صورت پیش فرض سه صفحه اصلی top ، Right  و Front در نرم افزار موجود می باشد. اما می توان صفحه های دیگری را در زوایا و فواصل مختلف ایجاد کرد. ایجاد Sketch تنها بر روی صفحه ها با استفاده از ابزارهای Sketch مانند خط، مستطیل، کمان و … ممکن است. انتخاب صفحه درست به منظور ایجاد مدل برای درک بهتر جهت و نمایش درست شکل مثلا در حالت isometric اهمیت دارد.

    اندازه ها یا Dimensions

    در این قسمت شما می توانید با انتخاب واحد طول مورد نظر اندازه و ابعاد خطوط ویا کمان ها و یا زاویه ها را مشخص کنید. و در صورت نیاز اندازه ها را تغییر دهید. توجه به این نکته ضروری است که تغییر در اندازه ها با توجه به قید های تعریف شده می تواند شکل و نحوه قرار گیری خطوط را نسبت به یکدیگر تغییر دهد. مثلا در Spline زوایا و اندازه ها در صورت تغییر دادن طول تغییر می کند.

    Definitions

    یکی از مهمترین قسمت های طراحی و Sketch مقید بودن یا Definitions می باشد. طرح می تواند Under Defined ، Fully Defined و یا Over Defined باشد. در حالت Fully Defined تمام موقعیت ها توسط قیود، نسبت ها و اندازه ها تعریف شده و ثابت می باشند. لازم است قبل از استفاده از Sketch و ایجاد مدل های سه بعدی طرح حتما Fully Defined باشد. هنگامی که یک مدل Fully Defined باشد تمام خطوط و نقاط به صورت مشکی نشان داده می شوند.

    در صورتی که طرح غیر مقید باشد می تواند اندازه ها و موقعیت های آن تغییر کند. در این حالت لازم است قیود لازم اضافه شود. در صورتی که Under Defined باشد با رنگ آبی نشان داده می شود.

    در صورتی که قیود اضافی و یا متناقض به یک Sketch داده شود به صورت زرد و یا قرمز نشان داده می شود. در این حالت نیز نمی توان اندازه ها را تغییر داد و باید قیود اضافه را حذف کرد تا طرح به صورت Fully Defined شود.

    در دوره سالیدورک مقدماتی شما مقید کردن کامل به طرز درست و مهندسی آموزش می بینید.

    تبدیل طرح دو بعدی به سه بعدی توسط Feature ها

    Feature ها به دو دسته کلی تقسیم می شوند، Bosses ، Cuts و سوراخ کاری که فقط نیاز به یک Sketch می باشد و Feature هایی مانند Sweep و Loft نیاز به دو Sketch و یا خطوط راهنما می باشند.

    آشنایی با ابزار Loft

    به منظور استفاده از ابزار Loft می بایست دو Sketch بر روی دو صفحه متفاوت انتخاب شود. سپس با تعیین نحوه اتصال و یا ایجاد curve guide می توان نحوه یجاد جسم را نشان داد.

    این ابزار توانایی ایجاد اشکالی با هندسه های پیچیده و سطوحی با انحناهای خاص را بهتر فراهم می کند.

    آشنایی با ابزار الگو های تکرار شونده

    الگوهای تکرار شونده حالت های مختلفی دارند، الگوی خطی یا Linear Pattern که در این حالت یک Feature را می توان به صورت خطی در جهت دلخواه تکرار کرد. 

    الگوهای تکرار شونده

    الگوهای دیگری نیز موجود است و با توجه به نوع مدل می توان استفاه کرد. الگوی Circular Pattern، Sketch Driven Pattern و یا Table Driven Pattern الگوهای موجود می باشد. الگوی Circular بر روی یک دایره تکرار می شود. در Sketch Driven Pattern با توجه به طرح دوبعدی که تعریف می شود می توان الگوهای تکراری ایجاد کرد. Table Driven Pattern نیز در مختصات های داده شده در جدول تکرار می شود.

    آموزش سالیدورک  ( طراحی لامپ کم مصرف ) 

    ایجاد مجموعه مونتاژی در محیط Assembly نرم افزار Solidworks

    در این قسمت می توانید قطعات تولیدی را در کنار یکدیگر قرار دهید و سیستم را تشکیل دهید. دو استراتژی برای منتاژ و طراحی وجود دارد. یکی روش Bottom-Up و دیگری Top-Down می باشد. در روش Bottom-Up طراح تمامی قطعات را طراحی می کند و سپس آن ها را به یکدیگر Assembly می کند. در این روش تمرکز بر روی طراحی هر قطعه به تنهایی بیشتر است. در روش Top-Down اما ابتدا از همان محیط منتاژ طراحی شروع می شود. با توجه به هر قطعه، ابعاد و اندازه ها قطعات بعدی ایجاد می شوند. در دوره سالیدورک مقدماتی هر دو روش طراحی آموزش داده می شود.

    انواع mate 

    به منظور ارتباط برقرار کردن و چسباندن قطعات به یکدیگر از mate استفاده می شود. در این قسمت با توجه به قیود مختلفی که موجود است می توان آن طوری که لازم است از هر کدام استفاده کرد.

    other mates

    قید های فوق قیود استاندارد در سالیدورکس بودند. قید های پیشرفته تر و دیگری نیز وجود دارند. قیود مکانیکی و پیشرفته نیز وجود دارند.

    ثبت نام در دوره سالیدورک
    درخواست انجام پروژه سالیدورک

    آموزش سالیدورک
    دستور Curve Through XYZ Points
    با استفاده از این دستور می توانید هر نوع پروفیل و منحنی ای که بخواهید ایجاد کنید.
    فقط لازم است قبل از آن معادلات مربوط به پروفیل خود را در یک نرم افزار برنامه نویسی نوشته و نقاط مختلف آن پروفیل را در یک فایل تکس ذخیره کنید.

    تماس با ما :

    شعبه 1: تهران، امیرآباد شمالی، دانشکده فنی دانشگاه تهران، جنب دانشکده قدیم مهندسی مکانیک ،طبقه اول آزمایشگاه توربو ماشین، مرکز طراحی و مهندسی معکوس

    شعبه 2: مازندران، بابلسر، مرکز رشد دانشگاه مازندران

    021-86094317

    09106422063

    ما را بر روی نقشه بیابید


    اعتماد درگاه پرداخت


    در شبکه های اجتماعی

    بهترین ها و جدیدترین های مرکز طراحی و مهندسی معکوس با عضویت در شبکه های اجتماعی


    © کپی رایت - مرکز طراحی و مهندسی معکوس (ایلیا 3D) - powered by Enfold WordPress Theme
      • حساب کاربری
      Aspen Hysys شبیه سازی فرآیند نورد آشنایی با نرم افزار DEFORM و کاربردهای آن
      رفتن به بالا