کتیای پیشرفته
کتیا چیست؟
کتیا CATIA مخفف کلمات انگلیسی Computer Aided Three-dimensional Interactive Application یک نرمافزار طراحی به وسیله کامپیوتر (CAD)، تحلیل با کامپیوتر (CAE) و ساخت به کمک رایانه (CAM) است که شرکت داسو سیستمز (Dassault Systemes) آنرا تولید کرده است. نرم افزار کتیا CATIA یکی از نرم افزار های محبوب دنیا می باشد که در صنایع مختلف نظیر خودروسازی، هوا فضا، لوازم خانگی، عمران، مکانیک دریایی و… کاربرد فراوان دارد.
CATIA یک مجموعه نرم افزاری چند پلتفرم سه بعدی است که توسط Dassault Systèmes ساخته شده است و شامل CAD, CAM و CAE است. Dassault یک غول مهندسی فرانسوی است که در زمینه حمل و نقل هوایی ، طراحی سه بعدی ، مدل های دیجیتالی سه بعدی و مدیریت چرخه محصولات (PLM) فعال است.
تاریخچه نرم افزار کتیا
انتشار نخستین نسخه کتیا در سال 1977 انجام شد و امروز پس از گذشت 30 سال این نرم افزار همچنان جزو قدرتمندترین نرم افزارهای موجود در جهان است. با اینکه چندسالی است از انتشار ورژن V6 این نرم افزار میگذرد ولی همچنان V5 محبوب ترین ورژن کتیا است. نرم افزار CATIA با زبان C++ نوشته شده است. این برنامه هم در یونیکس و هم در ویندوز قابلیت اجرا دارد.
کاربرد های نرم افزار CATIA چیست؟
1.طراحی و مدل سازی سطوح و قطعات پیچیده در کتیا
2.طراحی پروسه ماشینکاری و تولید و استخراج G-code برای دستگاههای تراشکاری cnc جهت ساخت قطعه
3.طراحی و تحلیل مکانیزمها،سیستم ها و تجهیزات هیدرولیکی، پنوماتیکی، الکتریکی و…
4.طراحی قالب و مدلهای ورق کاری در catia
5.شبیهسازی توسط نرم افزار کتیا
خصوصیات مهم نرم افزار کتیا چیست؟
نرم افزار کتیا توانایی ترسیم و تحلیل در اکثر گرایشهای فنی مانند :
مکانیک، عمران، تأسیسات، برق صنعتی، الکترونیک، و … را دارد.
- رابط گرافیکی بسیار قدرتمند و کاربر پسند (user-Friendly) بودن آن
- ایجاد نمودار درختی در کتیا که باعث تسهیل کار کاربر میگردد.
- ویژگی ساخت مدلهای مرکب از سطوح و احجام
- دارا بودن تاریخچه (History) جهت برگرداندن تغییرات اعمالی به مدل
- هوشمندی در بهکارگیری دستورات
- امکان تعریف ابعاد وابسته
- امکان تخصیص ابعاد به قطعه بصورت پارامتریک
- نرمافزار کتیا را می توان از طریق رابط های برنامه نویسی (API) سفارشی کرد. V4 با زبان های برنامه نویسی فرترن (FORTRAN) و C تحت رابط برنامه نویسی CAA سازگار است و V5 با زبان های برنامه نویسی Visual Basic و C++ تحت رابط برنامه نویسی CAA2 یا CAA V5 مطابقت دارد.
کدام شرکت ها در دنیا از کتیا استفاده می کنند؟
هدف سازندگان نرم افزار CATIA تحت پوشش قرار دادن هر فعالیت مهندسی به کمک کتیا میباشد، به نحوی که میتوان نام این نرم افزار را در اغلب بزرگترین پروژههای صنعتی جهان دید. در اینجا به معرفی برخی از شرکت های مطرحی که از نرم افزار CATIA استفاده می کنند و موارد کاربرد آن در ایران می پردازیم.
در سال 1984 شرکت بوئینگ، نرمافزار کتیا را به عنوان ابزار اصلی طراحی سه بعدی برگزید و به بزرگترین مشتری آن تبدیل شد. همچنین در 1990 شرکت کشتی سازی جنرال دینامیک، نرمافزار کتیا را به عنوان ابزار اصلی طراحی سه بعدی خود برای طراحی زیردریایی ویرجینیا در نیروی دریایی ایالات متحده انتخاب کرد.
همچنین شرکتهای مطرحی همچون ایرباس، آئودی، فورد، زیمنس و نیسان نیز از catia در سطح گسترده ای استفاده می کنند.
دوره آموزشی کتیا پیشرفته :
شرکت در این دوره می تواند برای کلیه دانشجویان فنی مهندسی در زیر شاخه های رشته مکانیک، نفت، طراحی خودرو، طراحی صنعتی و رشته مهندسی صنایع و رشته مهندسی پزشکی گرایش بیومکانیک …… همچنین افراد شاغل در شرکت هایی که در حوزه تولید قطعات خودرو و طراحی قطعات ،ابزار و ماشین آلات فعال هستند بسیار مفید باشد.
دوره کتیا پیشرفته طی مدت 28 ساعت به داوطلبان آموزش داده خواهد شد. این دوره با آموزش محیط معروف Generative Shape Design آغاز خواهد شد که یکی از مهمترین و قوی ترین محیط های کاری نرم افزار کتیا ست. به دلیل کاربرد زیاد این محیط در طراحی سطوح پیشرفته و همچنین وجود دستورات کاربردی فراوان در آن، 4 جلسه از دوره پیشرفته به آموزش این محیط اختصاص می یابد.
در جلسه پنجم داوطلبان با محیط Sketch Tracer که مربوط به فراخوانی نقشه های صنعتی یا به اصطلاح Blueprint است آشنا می شوند. با فراخوانی و قرار دادن این نقشه ها در فضای کاری نرم افزار کتیا، کاربران می توانند به مدلسازی قطعات با اندازه های واقعی اقدام کنند.
در ابتدای جلسه ششم محیط Imagine & Shape به کاربران آموزش داده خواهد شد. با استفاده از مدل های آماده ی موجود در این محیط کاربران می توانند ایده های ذهنی خود را به سرعت به مدل سه بعدی تبدیل کنند و آن را با دیگران به اشتراک بگذارند. در ادامه این جلسه مفهوم طراحی پارامتریک برای داوطلبان بیان خواهد شد و آنها با اهمیت و مزایای طراحی پارامتریک آشنا خواهند شد. سپس نحوه طراحی به صورت پارامتریک با متغیرهای مختلف آموزش داده خواهد شد.
در جلسه ی آخر این دوره محیط Sheet metal Design بررسی خواهد شد و داوطلبان به صورت پروژه محور با نحوه تعریف یک ورق خمکاری و ویژگی های آن و همچنین تهیه نمای گسترده از ورق خمکاری آشنا خواهند شد. در ادامه ی این جلسه نحوه متریال دهی و رندر عکس و انمیشین در نرم افزار Keyshot به داوطلبان آموزش داده خواهد شد. درپایان این جلسه داوطلبان با تعدادی از ابزارهای صنعتی و اندازه گیری و همچنین نحوه کار با این ابزار آشنا خواهند شد.
در پایان این دوره داوطلبان قادر خواهند بود هرنوع پوسته پیچیده ای مانند بدنه اتومبیل، بلید توربین، پوسته گیربکس، انوع قطعات تزریقی و ….را مدلسازی کنند. همچنین در این دوره import کردن نقشه های صنعتی یا به اصطلاح blue print به منظور اجرای مهندسی معکوس و طراحی معکوس قطعات از پیش طراحی شده به هنرجو آموزش داده می شود.
برخی از پروژه های انجام شده توسط دانش آموختگان این دوره در شرکت طراحان صنعت ایلیا:
مخاطبین دوره:
این دوره می تواند برای کلیه دانشجویان فنی مهندسی در زیر شاخه های رشته مکانیک، نفت، طراحی خودرو، طراحی صنعتی و رشته مهندسی صنایع و رشته مهندسی پزشکی گرایش بیومکانیک …… همچنین افراد شاغل در شرکت هایی که در حوزه تولید قطعات خودرو و طراحی قطعات ،ابزار و ماشین آلات فعال هستند بسیار مفید باشد.
برای ثبت نام در دوره ها کلیک کنید.
اهمیت یادگیری #کتیا_پیشرفته
کتیا رو قورت بده
دوره کاملا علمی در صنعت
وقت طلایی رو از دست ندید و بهترین استفاده رو ازش ببرین
#کیفیت_اتفاقی_نیست
توضیحاتی کوتاه درمورد دوره #کتیا_پیشرفته توسط مدرس این دوره: